< Tilbake til Eikelundveien

Mer sentralt enn Oslo

«Jeg har mange venner som bor i Oslo og bruker dobbelt så lang tid som meg til jobb – fra Lillestrøm stasjon til Oslo S tar det jo bare elleve minutter. Og da bor jeg i et helt nytt funkishus med hage og plass til mann og barn, med alt det de drar med seg av utstyr og generelt rot.»

Therese Brøndum bor med mann og tre barn i Lillestrøm sentrum og jobber i Oslo. Både hun og mannen er lillestrømlinger og kunne ikke tenke seg å bo et annet sted, men gjennomgangstrafikk og lite plass gjør at de ønsker seg et sted hvor barna kan vokse opp i mer fredelige omgivelser. Etter å ha sett seg om en stund i nærområdet falt valget på Eikelundveien, hvor Bakke bygger 40 boliger med funkispreg.

Lavere skuldre
Det sies at der det er hjerterom, er det husrom, men har du barn i hus, vet du at i hverdagen er det kvadratmeter som teller.

«Nå har vi to barn sammen på tre og fem år, pluss et bonusbarn på ni, og det er jo ikke som om de kommer til å ta mindre plass i årene som kommer», ler Brøndum og forteller at hun kjenner godt til den berømte tidsklemma, hvor den ene dagen tar den andre, og hvert kvarter teller. «Jeg tror jeg snakker for alle når jeg sier at vi gleder oss veldig til å flytte inn i et flunkende nytt hus der alle kan få sitt eget rom om de vil. Huset er jo også bedre tilpasset en moderne småbarnsfamilie, med stor gang, boder og praktiske løsninger på kjøkken og bad. En annen ting jeg gleder meg til, er å få en uteplass som er akkurat passe stor til at du kan håndtere den i en travel hverdag. Vi får jo faktisk to uteplasser: en foran huset og en bak, pluss balkonger, så dette blir jo helt strålende for oss. Dessuten er det også planlagt lekeplasser og fellesområder, så jeg tror både voksne og barn i familien kommer til å trives godt.»

Mindre vedlikehold

En av fordelene med å velge å kjøpe et nytt hus er at det er oppdatert i henhold til alle regler og forskrifter. Dermed slipper du store utgifter til oppgraderinger og vedlikehold.

«Det skal bli godt å slippe å bekymre seg for vedlikehold. Det er jo selvfølgelig litt vedlikehold med en ny bolig også, men når du bor i et hus fra 1935, som vi gjør i dag, er vedlikehold en evig bekymring om ting og tang som trenger ettersyn og oppgradering», forteller Therese. «Både mannen min og jeg har hendene fulle i det daglige med jobb og studier, barn og fritidsaktiviteter, og det var også mye av grunnen til at vi valgte å kjøpe nytt i stedet for et ‘nytt’ brukt hus da vi skulle bytte. Det skal bli fint å flytte inn i noe som er bare ditt, uten så mye som et spikerhull i veggen, og som du kan sette ditt helt eget preg på fra begynnelsen av.»

Smart investering
Kjeller er et område i stor utvikling og blir en ny «bydel» for Lillestrøm. Blant annet skal den militære flyplassen legges ned og gjøres om til boliger i løpet av en tiårsperiode. Brøndum mener dette gjør et boligkjøp i området til en god investering, både med tanke på bomiljø og fremtidig verdistigning.

«Det var mange ting som trakk oss mot Kjeller, ikke minst at det er et område som er i en veldig positiv utvikling. Vi tenkte derfor det var smart å være tidlig ute i dette området med tanke på å gjøre en god økonomisk investering», forteller Therese. Hun trekker også frem nærheten til Kjeller skole, som sto ferdig i 2010 og er for første til tiende trinn. «Jeg har hørt mye positivt om Kjeller skole og synes det er fint å tenke på at ungene skal gå på samme skole til de er ferdige med ungdomsskolen. Det er også mange barnehager i området, men det er bare aktuelt for oss et par år til. Jeg synes også det er godt å vite at de kan sykle eller gå trygt langs en gangvei når de skal på skolen, sammen med venner fra nabolaget.»

Sommer i nytt hus?

Eikelundveien er byggetrinn to på Kjeller for Bakke og er planlagt innflyttingsklart i andre kvartal 2018. Brøndum sier hun føler seg trygg på at hun kan nyte morgenkaffen på uteplassen foran kjøkkenvinduet neste sommer.

«Jeg har jo ingen grunn til å tro noe annet – Bakke fremstår som en profesjonell aktør i markedet. Det var også litt av grunnen til at vi valgte et prosjekt fra dem da vi bestemte oss for å flytte. Jeg synes det er betryggende at de er så tydelige på dette med nøkkelferdig bolig – at det virkelig betyr at huset er helt ferdig og ikke bare nesten. Vi har tidligere sett på prosjekter der kjøper må ordne slike ting som å asfaltere oppkjørselen og legge plenen selv. Det er ikke jeg så klar for, kjenner jeg. Kanskje vi kan ta en prat igjen til sommeren, så får du høre hvordan det har gått?»

Meld interesse for boligprosjektet Eikelundveien, Kjeller

Se ledige boliger i Eikelundveien, Kjeller

< Tilbake til Eikelundveien